Hoppa till sidans innehåll

Resultat från Västernorrlandscupen lvg 2012-05-06

06 MAJ 2012 21:40
Nu har vi haft premiär för tempolopp på Västernorrlandscupen. En kanonfin och utslagsgivande bana i Bergeforsen :)
  • Skapad: 06 MAJ 2012 21:40

(Resultat)

Tack för en härlig dag!

 

Det var skoj att arrangera ett tempolopp på landsväg i vår distriktsserie Västernorrlandscupen. Det var nog bra länge sedan sist :)

Det var ju fint väder idag och banan var enkel, så när som på lite väl branta backar för att vara en tempobana, men bor vi i Norrland så är detta väl en del av vardagen som gör oss så hårda ;)

Det var nio stycken som samlades till tävlingen idag. Det hade ju gärna fått vara några fler. Men det kan ju bero på att säsongen är i full gång och att då sommaren kommer krypande, så är de flestas kalendrar ganska fulltecknade. Men med lite mer marknadsföring, så kanske det blir tätare startled nästa gång.

Vi hade banor för 5, 10, 20 och 30km. Tina och Viktor skulle kört 10km, men de såg backen upp mot Stavre och kom sedan på att om det står 5km på vändpunkten, så har vi säkert kört 5km och då blir det ju 10km innan vi är tillbaka :)
Så de fick en lite väl lättåkt dag, men de lär sig till nästa gång :)

De hugade som lyckats bra med vinterträningen körde i seniorklassen och drog iväg på 3-milsbanan uppåt Höglandsbodarna.

Det var lite riskfyllda äventyr på både 20km & 30km, för det saknades en hel del asfalt på sina ställen. Men inga skador, om vi bortser från att Hans Bergholms tempobåge vek ner sig för varje tjälskott som hand stötte ner i , så det var en rejält låg sittställning då Hans gick i mål :)

Riktigt skoj att köra sånna här race med. Det här gör vi om snart igen :)
Håll koll på mejl och hemsidor.
Mvh //Peder
Sundsvallscyklisterna

Skribent: Peder Lindström