Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlandscupen 2010, deltävling 3

05 JUN 2010 17:05
I strålande sommarsol har vi idag kört Västernorrlandscupen i Sundsvall. Hela 23 stycken glada & pigga cyklister möttes till denna festlighet :)
  • Skapad: 05 JUN 2010 17:05

******************************

Resultat   &   Bilder

******************************

I strålande sol kördes igår tredje deltävlingen i Västernorrlandscupen.

 

Då vi snart har sommarlov och semestrar, så tog vi ut lite i förskott och började inte tävlingen förrän vi 12-tiden :)

Vissa av oss funktionärer (inga namn nämnda) tog ut mer semester än så, så då jag kom körandes med min numera bevisat terränggående lilla volvo, så var den första gruppen tävlande redan på plats och Petri höll på körde mastervarv med dem och visade dem banan. Så sovmorgon är inte alltid så bra, speciellt inte då den hinner bli förmiddag :)

Robert och jag hade mer fokus på det Tradera-inköpta gasolköket och varmkorven, än på om vi höll tiderna för tävlingen :)
Sekretariatet

 

Det var en härlig syn att se så många människor leta sig fram genom skogen upp till platsen där vi höll till med dagens tävlingar. Hela 23 stycken tävlande blev det innan det hela var över. Dock var dagens bana lite hård mot materialet, så två av dessa fick promenera fram till mål efter punktering och kedjetrassel. Men nog så bra det, då vi inte hade några skador i alla fall :)
Oskar promenerar i mål med en fastkilad kedja 

 

Vi började dagen med nybörjarklasserna, då de körde på en kortare bana.
Hela 7 stycken hade vi som startade där, med dagens gladaste vinnare Emil ensam i sin klass nybörjare 6-8år, som körde för allt vad det gick mot de större grabbarna i klassen nybörjare 9-10år, där kampen mellan Sundsvall & Härnösand är så hård att flaggvakterna backar då Filip och Vilgot frenetiskt trampar runt banan i kampen om förstaplatsen :)

Vann denna gången gjorde Filip, med 2 sekunders marginal *grattis*

Filip kör som en raket för att vinna

 

Då resterande 16 cyklister skulle köra samma längre variant av bana, vilket var de bästa delarna av Höstrusketbanan :)
så startade de alla samtidigt, så det skulle bli lite fight på banan :)

Tomas från Härnösand hade tagit med sig två pigga och raska storväxta killar i 15-16år- & junior-klassen, så han fick nån matchning på banan. Som motbud ställde Sundsvall upp Mats och Marcus F, för att stressa på tävlingen lite :)
Det ledde till en hård och fin kamp, som Tomas vann med äran & hedern i behåll :)
Mats kom i mål ett par minuter bakom Tomas och Marcus F promenerade i mål med punka på bakhjulet, efter att laddat lite för hårt på de klippiga stigarna.

Tomas Lindh vinner sin klass

 

Marcus S och Niklas från Härnösand körde ensam i sina klasser, men presterade fina tider och höll jämna steg med Tomas Lindh i täten hela loppet igenom.
Vi måste nu ut och vaska fram några juniorer att matcha dessa eleganta killar med :)

 

I de yngre killklasserna så var det Härnösands alltid så kvicke Erik Gunnarsson som tog hem segern *grattis*
Vilket är effekten av att i så många år varit med Emil, Axel och Tomas och piskats runt Vårdkasbergets tekniska stigar :)
Det är bra det Erik, så det blir många fina priser till Härnösand i sommar, för att inte tala om nästa sommar, då du är störst i din klass igen :)
Det blev en hel HCK-pall i klassen pojkar 13-14år, då Erik kom etta, Victor tvåa och Klas trea :)
På fjärde plats kom första Sundsvallare Axel, som lite besviket missade tredjeplatsen med 4 sekunder. Därefter kom Simon på femteplats och sen på en sjätteplats en av Stockviks skidkillar, Oskar, som kommit på att det är bättre rull på cykeln så här års än vad det är glid på skidorna :)
Kul att se lite nytt blod på banorna :)
Det är varmt välkommet om så hela skidlaget dyker upp :)
Lite trist bara att denna starke och snabbe Oskar tappade sina placeringar då hans kedja strular in sig i vevpartiet för gott. För starka ben helt enkelt :)

 

I flickornas klass var det Sundsvalls Tina och Fredrica som gjorde upp och platserna.
Fredrica gick ut så hårt att hon fick andningsproblem på sista varvet, så hon fick slå av på takten.
Det gav Tina förstaplatsen med en 2-minuters marginal *grattis*

Hade varit roligt att se om Fredrica hade haft samma spänst och snabbhet hela vägen in i mål.

 

I den yngre killklassen 11-12år så körde Stockviks Rasmus i eget majestät, på tider som nästan matchade den äldre klassen. Därmed blev det en förstaplats åt Rasmus *grattis*

En ivrig Rasmus innan tävlingen :)

 

Då nu loppet var över och vi prickat av alla så de var i mål, så var det nu verkligen på tiden för en varmkorv och dricka :)
Men ack vad jag mig bedrog, då det i kastrullen var helt tomt :)
Trots en hel hink med varmkorv (som jag trodde jag skulle bli för mycket för dessa elitidrottare *L*) så hade naturen och tävlingen gjort att detta väl smakat både bland tävlande och fotograferande föräldrar :)

HCK-picknick

 

fam. Jönsson njuter i försommarsolen :)

 

Nästa gång är det i Härnösand igen, den 25 juli. Fast det är ju lite väl långt bort, så vi ska nog se om vi inte kan fixa ett race innan dess med :)

 

Skribent: Peder Lindström