Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Ridning, fotboll, brottning och tennis. Just nu pågår Summer 21 - en inkluderingssatsning startad av RF-SISU Västmanland som genomförs för fjärde året i rad och med fler föreningar och aktiviteter än någonsin.
 
62 idrottsföreningar i Västmanland tilldelas totalt 5,3 miljoner kronor för perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera uteblivna intäkter och kostnader på grund av coronapandemin.
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
De lättnader för idrotten, som regeringen och Folkhälsomyndigheten tidigare har aviserat, kommer att gälla även i Västmanland från den 1 juni.
 
Tips till föreningens unga ledare! Välkommen till en inspirerande kväll tillsammans med Anneli Östberg den 1 juni.
 
Hur kan vi inspirera till mer rörelse i skolan? Ta del av ett gott exempel från Alfaskolan i Fagersta.
 
Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbinarium där ni som förening får lära er mer om vad ni behöver tänka på i rollen som arbetsgivare, samt vad som gäller vid inlämning av inkomstdeklaration.
 
Idrottsrörelsen ges 600 miljoner kronor i ytterligare stöd. Det meddelade regeringen idag. Extra fokus för stödet ska vara barn och ungdomar.
 
Smittspridningen av covid-19 ökar i Västmanland och idag förlängdes de lokala rekommendationerna. Enstaka matcher och tävlingar för unga kan fortsatt genomföras i den egna kommunen, men resor ska undvikas förklarar smittskyddsläkare Jan Smedjegård.
 
Styrka, uthållighet, explosivitet och rörlighet - nu kan de se samtliga avsnitt av vår föreläsningsserie #rörelsepepp i efterhand.
 
Idrottsrörelsen är och vill tillsammans med andra vara en motor för ett Sverige som håller ihop. Ett land med glädje, gemenskap, kraft och möjligheter i både landsbygder och i städerna. Nu lanseras Idrottsrörelsens landsbygdsprogram.
 
Beslut har fattats om en ny gemensam inriktning för hur idrott i Västmanland kan bedrivas på ett smittskyddssäkert sätt. Inriktningsbeslutet innebär att matchspel och tävlingar för unga kan genomföras i den egna kommunen.
 
Idag, måndagen den 3 maj, startar en insamling på initiativ från Lokala Hjälpen och Skyhöga favoriter med målet att ge alla barn möjlighet till idrott och gemenskap!
 
Nu finns RF-SISU Västmanlands verksamhetsberättelse för 2020 samt reviderad verksamhetsinriktning och plan för 2021 att ladda ner.
 
Ett nytt beslut har fattats i Västmanland gällande hur idrott kan bedrivas under pågående pandemi. Utomhusträning rekommenderas i så stor utsträckning som möjligt.
 
12

VÅRA SPONSORER

 

image0698.png

blobid2.png

imagerf8kn.png 

Postadress:
TK Aros Västerås - Tennis
Bellevuestadion, Tunbyvägen 91
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: 0735343515
E-post: info@tkaros.se

Se all info

image8hx6n.png

imagebnsd5.png