Hoppa till sidans innehåll

Tynningö Idrottsförening - Simidrott

Nyheter! 

Tynningö padelbana – på väg att bli verklighet!

Tynningö IF har i samråd med TGEF prospekterat för att bygga en Padelbana på Tynningö. Målet är att starta en byggnation under våren för att kunna spela redan i sommar!  

Padel kan spelas av alla, ung som gammal. Inlärningskurvan är snabb och det är en social aktivitet. Perfekt för Tynningö för gemenskap och stärkta hjärtan!

Tanken att alla på Tynningö (TIF medlemmar) kommer att kunna spela padel till halva priset jämfört med andra banor i Stockholmsområdet. För att möjliggöra detta kommer vi söka en bred finansiering från intresserade på Tynningö som vill se en padelbana förverkligad.

Vi söker nu privatpersoner med fastighet på Tynningö som vill vara med och finansiera. Finansiär ska vara beredd att investera 20.000 kr och kommer i gengäld erbjudas förtur att boka banan. Beloppet kommer att återbetalas i den takt som är möjligt inom ett antal år.

Om du kan tänka dig medverka som finansiär anmäl ditt intresse till This is a mailto link eller den gemensamma TIF-mejlen: This is a mailto link

Sprid gärna informationen till dina vänner på ön, för att öka chansen att vi har en padelbana på Tynningö redan i sommar!  

Vad är padeltennis?

Padeltennis (”padel”) är just nu den snabbast växande sporten i Sverige och håller på att bli en ny folksport. Fördelen är att padel kan spelas av alla, ung som gammal. Inlärningskurvan är snabb och vanligen spelas dubbel dvs det är fyra spelare samtidigt, vilket gör sporten extra social. Just nu byggs padel-banor runtom i hela Sverige, trots detta är efterfrågan stor vilket gör det svårt att finna tider.  

Tynningö:s kommande padelbana!

Med bakgrund av den starka padeltrenden, bristen på banor i Stockholmsområdet, och framförallt det många positiva aspekterna med en bana på Tynningö, har en projektgrupp, bestående av Jesper Siöberg, Johan Theolin och Carl Ljunggren – alla med stark anknytning till ön, under hösten 2020 tagit fram en plan tillsammans med Tynningö IF för att etablera en padelbana på Tynningö. Målet är att ha en bana färdigställd att tas i bruk till sommarsäsongen 2021.

Banan kommer att placeras vid idrottsplatsen (Tynningö IP), där plan över infrastruktur beaktats i överenskommelse med TGEF som upplåter mark för detta ändåmål. 

Sammantaget ser vi flertalet positiva aspekter med att etablera en bana på Tynningö:

  • Bidrar starkt till ökad social samvaro och välmående på ön då folk i alla åldrar, nybörjare som erfaren, kan spela tillsammans.
  • Inbjuder till att möta nya och gamla vänner på ett enkelt sätt.
  • Möter ett stort intresse hos boende på ön – närmare 100 personer har visat intresse för en bana, vid förfrågan på "Anslagstavlan".
  • Välbehövligt komplement till tennisbanan som ofta har en hög beläggning under sommarens semesterveckor.
  • En ekonomisk kalkyl som gör det möjligt att återbetala hela summan till banans finansiärer och samtidigt erbjuda alla på Tynningö att spela padel till halva priset mot andra banor i Stockholmsområdet.

Vad innebär det att vara medfinansiär?

Rollen som medfinansiär betyder att du är en av ca 30 personer, som tillsammans finansierar banan, genom att investera 20 000 SEK. Överskottet dvs. efter att löpande kostnader och avsättning, återbetalas till medfinansiärerna årligen. Fullständig återbetalning enligt nuvarande kalkyl beräknas genomförd inom tio år.

Som medfinansiär är du med och bidrar till att en bana kan förverkligas. Du får tillgång till en en padelbana på ”hemmaplan” och får spela för ca halva priset jämfört med fastlandet.

Därtill erbjuds du förtur vid bokning av banan, dvs. rätten att boka upp till två tider samtidigt samt två dagar före övriga spelare.

Fastighetsbeteckning på Tynningö blir registreringsnummer/id för medfinansiär, och kan således bokas och nyttjas av de familjemedlemmar som tillhör fastigheten. Möjlighet att bli finansiär kommer enbart erbjudas fastighetsägare på Tynningö.

Medfinansiär och övriga TIF-medlemmar kommer betala samma pris för att hyra banan, cirka 250 kr/tim.

Hur blir jag medfinansiär?

  • Urval sker enligt först till kvarnprincip, genom att skicka en intresseanmälan till This is a mailto link
  • Detaljerade betalningsinstruktioner samt överenskommelse skickas i retur till de som bekräftat sin anmälan.
  • Vid ytterligare frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta Carl Ljunggren via mejl This is a mailto link eller telefon +46 70 926 98 08 alternativt via This is a mailto link  

Tack på förhand för att ni är med och medverkar till en padelbana på Tynningö!

Hur kommer banan se ut?

Banan är ca 1/3 av en tennisbana och består av konstgräs för utomhusbruk, nät, staket och tjockt plexiglas (på kortväggar).

 

 

 

  

 

 
Egna nyheter

2020-06-28
Måndag 29 juni börjar årets simskola. Vi håller på måndag till fredag vecka 27 och 28 vid Marenbadet på Tynningö. För att hålla avstånd kommer vi att märka ut de områden som v...
 
2020-05-12
 
2020-02-23
Anmälan till simskolan är öppen
 
2019-12-27
Tynningö IF har tidigare varit med i Korpen, men byter nu till svenska simförbundet

Marenbadet

Simskola

Tynningöloppet

Tynningötriaden

Tennis 2021

Postadress:
Tynningö Idrottsförening - Simidrott
Tina Hallsten, Norra Tynningövägen 10
13492 Tynningö

Kontakt:
Tel: +46706650292
E-post: This is a mailto link

Se all info