Hoppa till sidans innehåll

Motionsspår


Motionsspår

TIF har märkt ut tre på motionsspår. gula, blå och grönvita, som mer utmanande och natursköna alternativ till asfaltsrundan "varvet" . Gula och Blåa utgår från Ängen på Norra Tynningö.

Det gula spåret går över gångbron, upp Juliusbergsvägen, ned och via Mjölviksslinga, Backslingan, längs stora Maren och tillbaka till Änge. Det bjuder på många backar och är det tuffaste av spåren. Det har även mer vägar än de övriga två spåren.

Det gula spåret har sträckning enligt länken här:

Det blåa spåret går via "träsket" mot Norehills småbåtsbryggor, Stjernhillsvägen ut på Tynningösundsvägen, Skolvägen mot Tynningövägen men håll av åt höger in i skogen. Sedan går slingan ned mot Maren igen, och upp backen mot spången och längst Stora Maren tillbaka till Ängen.

Det blå spåret har sträckningen enligt länken här:

Det grönvita börjar på en TGFE-led på Tynningösundsvägen mellan Stjernhill och Skolvägen. Spåret över Tynningövägen, går runt Tynningö IP, ut på Soluddsstiden mot Soludden anslutera sedan till blåa spåret när det kommer från Skolvägen.

Det grönvita har sträkcning enligt länken här.

Eftersom gula och blåa spåren utgår från ängen så går de utmärkt att kombinera, då de går parallelt en kort sträcka får om man kombiinerar spåren ca 8,6 km härlig naturlöpning i varierande, kuperad terräng. Om man lägger till det grönvita spåret får man närmare 12 km löpning.

Uppdaterad: 27 DEC 2019 21:35 Skribent: David Sjöström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tynningö Idrottsförening - Simidrott
Tina Hallsten, Norra Tynningövägen 10
13492 Tynningö

Kontakt:
Tel: +46706650292
E-post: This is a mailto link

Se all info